sitene türk bayrağı

   


ACIPAYAMLILAR NİTELİKLİ LİSEYE KAVUŞMAK İÇİN İMZA YARIŞINA GİRDİ 

26/01/2023

ABC Acıpayam Eğitim ve Kültür Derneği yönetim kurulu üyeleri Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan’ı makamında ziyaret etti. 

ACIPAYAMLILAR NİTELİKLİ LİSEYE KAVUŞMAK İÇİN İMZA YARIŞINA GİRDİ 

ABC Acıpayam Eğitim ve Kültür Derneği yönetim kurulu üyeleri Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan’ı makamında ziyaret etti. 

Şevkan ve Gümüş imza kampanyasına destek verdi. 

ABC Acıpayam Eğitim ve Kültür Derneği; Acıpayam’ın eğitim, kültür ve doğal varlıklarını koruma, geliştirme, sorunları belirleme ve çözümü için kamuoyu ve baskı grubu oluşturma, öğrencilerimize burs verme, toplumumuzun kültürel gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan ve bunun için çalışan gönüllüler hareketidir.  

OKUMA ORANI YÜKSEK OLAN ACIPAYAM NİTELİKLİ LİSELER İSTİYOR 

Acıpayam ilçemiz uzun yıllardır eğitimli insanlarıyla anılmaktadır. İlçemizden çok başarılı bilim adamları,  bürokratlar,  sanatçılar çıkmıştır. Atom alimi Hüseyin Yılmaz, İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit, Yönetmen Osman Sınav, TRT Genel Müdürü Kerim Aydın Erdem, Sanatçımız Talip Özkan, Yazarımız Tahir Kutsi Makal ve daha sayısız değerlerimiz Türkiye’mizin ve dünyanın her tarafına dağılmışlardır.  

Acıpayam ilçemiz bugün eğitimde zor bir dönemden geçmektedir. LGS sonrasında her yıl 100’e yakın başarılı ortaokul öğrencimiz lise okumak için ilçe dışına nitelikli okullara gitmektedir. Bu durum yıllardır devam etmektedir. Eğitimdeki bu kan kaybı dayanılmaz noktaya gelmiştir. İlçemiz acilen Fen Lisesine ve Nitelikli Anadolu liselerine ihtiyaç duymaktadır. Çevre ilçelerimizde Fen ve Nitelikli Anadolu liseleri mevcutken bölgesinde cazibe merkezi olan Acıpayam’ın bu mahrumiyeti yaşaması hak değildir. Bu büyük sorunumuzu duyurmak ve kamuoyu oluşturmak için ABC Acıpayam Eğitim ve Kültür Derneği olarak ‘’Acıpayam’da Nitelikli Liseler İstiyoruz İmza Kampanyası’’  düzenledik. Halkımız bu imza kampanyasına büyük ilgi gösterdi ve binlerce ıslak ve dijital imza ile ortak talep haline getirdi. 

Şimdi kenetlenme zamanı diye sözlerine başlayan ABC Acıpayam Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Hatice Özen, şunları söyledi, ‘’3 aydan beri imza kampanyamızda toplanan binlerce ıslak ve dijital imzayı, Milli Eğitim Bakanımıza yazdığımız dilekçe ile birlikte, bu okulların ilçemize kazandırılması için büyük uğraş veren Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan’a sunduk. 

Acıpayam’ın, Fen Lisesi ve Nitelikli Anadolu Liseleri ihtiyacı için Belediye Başkanı Hulusi Şevkan ve Ak Parti İlçe Başkanı Fikret Gümüş’ün öncülüğünde Ak Parti Milletvekillerinin talebimizi sahiplenmeleri ve destekleriyle en geç Şubat ayı sonuna kadar Milli Eğitim Bakanımızın onayına ihtiyacı vardır. Eğer bu onay Şubat ayı sonuna kadar alınamazsa eğitimdeki kan kaybımız devam edecektir.  

28 Ocak 2023 Cumartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Denizli’ye geliyorlar. Binlerce Acıpayamlının imzalarıyla Acıpayam’a Fen Lisesi ve Nitelikli Anadolu Liseleri istiyoruz haykırışlarını Cumhurbaşkanımıza ulaştırmak ve Şubat ayı içinde Milli Eğitim Bakanımızdan bu onayın alınması için, talimatlarını duymak istiyoruz.’’ 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Hulusi Şevkan ‘’ Ben de Acıpayam’da eğitim gören bir kardeşiniz olarak bu konuda elimden gelen tüm gayreti sarf edeceğim. Zaten daha önce de bazı girişimlerimiz olmuştu. Acıpayamlılara bir müjde vereceğimizi ümit ediyorum’’ dedi.  Öte yandan Ak Parti Acıpayam İlçe Başkanı Fikret Gümüş gönülden desteklediği bu konunun takipçisi olacağını belirtti.  

Acıpayam Gazetesi.com


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
LİDER TARIM
 
Aktif Ziyaretçi4
Bugün Toplam16
Toplam Ziyaret6631283